Stieg Larssons handbok för hotade journalister i nyutgåva. FOTO: Ali Lorestani

Stieg Larssons handbok för hotade journalister i nyutgåva

13 april, 2021

Journalistförbundet lanserar den 20 år gamla boken Överleva deadline i en nyutgåva. ”Hot och hat är inte ett nytt problem”, säger Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert.

Igår släpptes nyutgåvan av Stieg Larssons bok Överleva deadline – Handbok för hotade journalister i både tryckt och digital form.

I boken delar Stieg Larsson med sig av sina erfarenheter och råd, efter att själv ha varit utsatt för hot då han bevakade högerextrema aktörer på 1990-talet.

– Förutom att det är en bra handbok beskriver den också väldigt bra hur stämningarna var i branschen och i samhället för 20 år sedan. Jag tror att våra medlemmar kan finna kraft och mod i att detta med hot och hat inte är ett nytt problem och att vi tagit oss igenom liknande prövningar tidigare, säger Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert i en kommentar.

Boken går att ladda ner digitalt på Journalistförbundets hemsida.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies