Gå direkt till textinnehållet

Startar nättidning för äldre

Artur Ringart insåg att ingen publicist tänkte på honom och hans femtioplus-kompisar när de gjorde tidning. Tillsammans med före detta MTG TV-chefen Fredrik Lundberg startar han därför News 55 som gör en nyhetssajt för den äldre målgruppen.

Nättidningen News 55 lanseras lagom till Almedalsveckan. Bakom satsningen ligger förre SVT Sport-profilen och TV4-chefen Artur Ringart samt förre programchefen på MTG TV, Fredrik Lundberg.

– Vid 60 års ålder insåg jag att både mina kompisar och jag själv är intresserade och vill göra saker. Varför tänker ingen på den gruppen ur ett kommersiellt perspektiv? Det finns inte heller någon publicist förutom Amelia Adamao som satsat på de äldre. Alla är fokuserade på att fånga de yngre, säger Artur Ringart till Journalisten.

Till en början kommer Ringart skriva en del själv och resten görs av frilansare i åldrarna 20 till 50 år. Det blir en enkel och rak nyhetssajt som ska ”passa en äldre målgrupp”. Inga Plus-tjänster eller abonnemang planeras initialt.

Det ska vara enkelt att navigera sidan menar Ringart.

– Vi kommer stå för en nyhetsprioritering som är annorlunda mot för andra medier. Klart vi kommer skriva om mordet i Skövde och båtflyktingarna som ingen vill ta hand om, men vi kommer inte toppa sajten med det. Däremot om regeringen ska satsa en miljard på äldrevården så kommer vi titta noga på den frågan. Räcker en miljard? Vilka är vinnare och förlorare? Sådana saker, säger Ringart.

News 55 kommer även producera poddradio. Bland annat har sportprofilen Tommy Engstrand redan börjat spela in en rad program där han bland annat berättar om sina möten med Muhammed Ali och andra sportstjärnor. Redaktionen kommer även att producera ett matprogram i poddform som heter Sven och Karins meny. Det görs av Sven-Erik Berg och Karin Fransson som tidigare gjorde matprogram i P1.

Fler avsnitt
Fler videos