Ställer in nummer i protest mot stressamhället

23 november, 2017

Tidningen Caminos prenumeranter kommer i dag bara att få hem ett omslag. 

Chefredaktören Johanna Stål förklarar i ett pressmeddelande att Camino Magasin ställer in sitt vinternummer för att markera mot stressen i våra samhällen.

”Vi hoppas att denna tomhet istället ska fyllas med reflektion om det samhällstempo vi lever i, där vi utrotar såväl andra arter som oss själva och dessutom jobbar oss sjuka under tiden”, skriver Camino.

Samtidigt lanserar man kampanjen #draibromsen.

”Det som skiljer oss mot andra kampanjer med liknande tema är att det inte handlar om utmattningssyndrom på individnivå utan som ett samhällsproblem som gör att vi inte som samhälle klarar av att hantera kriser såsom miljöproblemen vi nu står inför”, säger Johanna Ståhl.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

SVT Korrespondent
Journalistfonden stipendier
SVD söker medarbetare
Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies