Gå direkt till textinnehållet

SRs ledning hoppas många nappar på nya budet

- Vi är nöjda med nivån på avgångsbudet som dessutom innehåller två års stöd av Trygghetsrådet, säger biträdande administrativa direktören vid SR, Jaël Waern.

– Vi är nöjda med nivån på avgångsbudet som dessutom innehåller två års stöd av Trygghetsrådet, säger biträdande administrativa direktören vid SR, Jaël Waern.

– Jag är nöjd med att vi lyckades förhandla upp budet. Om det är bra eller dåligt kan vi inte säga i dag, det får utfallet visa. Nappar många är det bra, avstår många är det inte bra, säger Anna Bubenko, vice klubbordförande i SRs journalistklubb.

Alla som är tills vidareanställda på Sveriges Radio erbjuds ett avgångsvederlag och stöd av Trygghetsrådet. De över 55 år och som varit anställda minst tio år får 18 månadslöner, övriga 12 månadslöner om de säger upp sig. Anmälningstiden pågår mellan vecka 11 till och med vecka 17.

Annons Annons

– Dessutom får alla som nappar på erbjudandet tillgång till Trygghetsrådets konsulter och får disponera deras lokaler och datorer under två år. Trygghetsrådet finns på 40 platser och det är viktigt för oss att alla anställda i hela landet kan utnyttja avgångserbjudandet i sin helhet, säger Jaël Waern.

Hon betonar att ledningens ambition är att så många som möjligt ska anta avgångsbudet.

– Vi vill i möjligaste mån undvika att säga upp personal. Målet är att minska personalkostnaderna med 80 miljoner kronor. Fördelen med det här är att man själv kan bestämma om man vill sluta, blir man uppsagd har man inget val.

Just nu pågår en informationskampanj om avgångsbudet inom SR via Intranät, personaltidning och de anställda uppmanas att diskutera valmöjligheten med sin chef.

ik@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos