Gå direkt till textinnehållet

SR når rekordpublik

En genomsnittlig vecka når Sveriges Radio 7,5 miljoner lyssnare visar ny mätning.

Under andra tertialet noterade SR sin högsta totala räckvidd sedan mätningarna inleddes 2019: 7,5 miljoner lyssnare från åldrarna nio år och uppåt en genomsnittlig vecka. Antalet som lyssnade digitalt ökade också till en rekordnivå: 3,4 miljoner varje vecka. Den digitala räckvidden ökade sammantaget med fem procent och lyssnad tid ökade med sju procent jämfört med samma tid för ett år sedan.

”Vi spelar en stor roll för många människor i deras vardag”, skriver vd Cilla Benkö i en kommentar i Sveriges Radio-bloggen.

”Sveriges Radio är det riksmedium som har den mest omfattande lokala bevakningen i Sverige och samtidigt Nordens största korrespondentnät. Vi har därmed unika möjligheter att kombinera lokalkänsla med global utblick. En världshändelse som en pandemi utgör behöver bevakas och belysas från många olika håll. Publiken vet att vi har en kunskap som gör att vi kan hjälpa dem att förstå hur allt hänger ihop, vi strävar efter att fördjupa och sätta in nyheterna i ett större sammanhang”, skriver Cilla Benkö.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos