SR gör festival för poddälskare

24 februari, 2016

FOTO: Tor Johnsson Sveriges radio anordnar vad man kallar DokuPodd 2016 för alla som älskar ljudberättelser. Till evenemanget har man bjudit in profiler som Camilla Kvartoft, Jack Werner, Alexandra Pascalidou, Jan Gradvall och Tina Mehrafzoon. 

Lördag 19 mars anordnas DokuPodd 2016 i samarbete med Fotografiska i Stockholm. Sammanlagt blir det tio olika programpunkter på tre scener med en rad profiler.

– DokuPodd 2016 visar att Sveriges Radio är Sveriges största arena för all slags ljudande berättande, i synnerhet radiodokumentärer, säger Pia Kalischer, som ligger bakom det nya evenemanget, i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer amerikanen Scott Carrier som gör This American Life och Home of the Brave till DokuPodd 2016 och delar med sig av sina tankar kring berättande.

Det blir även berättelser om flykt med Alexandra Pascalidou, berättelser om brott med Camilla Kvartoft och spökhistorier från internet med Jack Werner.

Jan Gradvall (bilden), en av Sveriges mest kända musikjournalister gör en intervju med Maria Andersson, tidigare frontfigur i Sahara Hotnights som nu släpper sitt första soloalbum.

Alla samtal spelas in och publiceras som specialpoddar i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Taggar: SR, DokuPodd 2016

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies