SR förbereder för extraval

2 juli, 2021

Filosofiska rummet blir ”Ideologiska rummet” i Sveriges Radio P1 om det skulle bli extraval i höst.

Regeringskrisen har gjort att flera redaktioner tvingats kraftsamla mitt i sommaren och lägga upp strategier för ett extraval i höst, vilket Journalisten berättade om förra veckan.

På Sveriges Radio har den politiska bevakningen tillfälligt förstärkts på Ekot, P1 Morgon, Studio Ett, P3 Nyheter och Morgonpasset i P3 – samtidigt som den politiska veckopodden Det politiska spelet publicerat flera extraavsnitt.

Nu står det klart att om det blir ett extraval kommer SR-tablåerna att justeras ytterligare. P1-programmet Lördagsintervjun kommer inför ett extraval att fokusera på det extraordinära parlamentariska läget. Även programmet Filosofiska rummet får valskrud och blir under extravalsperioden mer av Ideologiska rummet, uppger de biträdande programdirektörerna Cajsa Lindberg och Olov Carlsson på Sveriges Radio-bloggen.

Karlavagnen i P4 och P4 Extra kommer i händelse av ett extraval styra om till politisk bevakning och utfrågning av partiledare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies