Gå direkt till textinnehållet

Sparpaketet på LT Östersund klart

Sparpaketet på Länstidningen Östersunds redaktion är klart. På ett år har LTs redaktion halverats. Hela redaktionen kommer att bli en enda reportergrupp, säger chefredaktör Lennart Mattsson (bilden).

LT lägger ned lokalredaktionen i Strömsund och lokalredaktören sägs upp. Fyra personer har tagit avgångsvederlag. Sparpaketet innebär att LTs redaktion blir 18,5 tjänster. Två personer som har fyllt 65 år jobbar kvar ett par år till men när de slutar kommer tjänsterna att dras in.

Sedan i vintras har LT genomfört två sparpaket. När de fått full effekt är antalet tjänster 16,5, vilket innebär en halvering av redaktionen jämfört med för ett år sedan.

– Det kommer förstås att bli tufft. Man gör inte samma tidning med halva personalstyrkan. Vi har sneglat en del på Dagbladet i Sundsvall som har varit med om samma resa som vi får göra nu. De gör en förvånansvärt bra tidning för att vara en så liten redaktion, säger LTs chefredaktör Lennart Mattsson.

Annons Annons

– Vi kommer att fokusera på nyheterna och göra väldigt lite feature framöver. Hela redaktionen kommer att bli en enda reportergrupp för att vi ska kunna klara bevakningen. Vi har ett stort län att bevaka och det kommer att bli mycket bilåkande, säger Lennart Mattsson.

Fler avsnitt
Fler videos