Gå direkt till textinnehållet

”Sommar i P1 är Årets flopp”

Icakurirens chefredaktör Åsa Holmström tycker att Sommar i Sveriges Radio P1 är Årets flopp.

Årets scoop: Dagens Nyheters och Josefin Skölds artikelserie om Lilla Hjärtat, om hur barn ses som sina föräldrars ägodelar och hur domstolar inte har mod och kunskap att göra det rätta.
Årets journalist: Randi Mossige-Norheim för radioserien om Vipeholmsanstalten, en fördjupad bild av en skamfläck i det svenska folkhemmet som aldrig får glömmas.
Årets flopp: Sommar i P1. Presentation som om det gäller Nobelpriset, men innehåll som blir alltmer tomt:  “Hej, jag är entreprenör och gick in i väggen, men nu har jag gjort succé igen!” Gäsp.
Årets flipp: Nyheter i P1. Oumbärligt i coronatid med information, kunskap och ett lagom ödmjukt tonläge.
Årets drev: Dagens Nyheters ledarsida om svensk pandemistrategi. Hallå, finns det någon på den avdelningen som har en alldeles egen åsikt? Och var kom alla självutbildade epidemiologer ifrån?
Årets mediehändelse: Många prenumererade papperstidningar har vind i seglen! I karantän är det kul att få saker hem i brevlådan.
Årets citat: ”För mig är det ett vanligt jobb dit jag går på morgonen och gör ett journalistiskt arbete. Konstnär är något annat.” Den alltid ödmjuke och nyligen prisade filmaren Tom Alandh beskriver sitt yrke.
Sämst med pandemin: Allt gnäll från människor som inte är sjuka. Till exempel krönikörer som ojar för att de inte får gå på gym. Stackarna.

Fler avsnitt
Fler videos