Gå direkt till textinnehållet

Smålandsposten TV-satsar när TV4 lägger ned

När TV4 lägger ned sina lokala sändningar från Växjö börjar Smålandsposten med dagliga nyhetssändningar på webben.

Smålandsposten gör i dag omkring 30 minuter webb-TV i veckan, främst med lokal sport. Nu vill man tredubbla sändningstiden från den 18 augusti. Satsningen hänger samman med att TV4 lägger ned i Växjö, säger tidningens ansvarige utgivare Magnus Karlsson.

– Det behövs lokal TV. Det finns många saker som papperstidningen är bra på och många saker som TV-mediet är bra på. Vi och TV4 har kompletterat varandra – nu blir det ett tomrum som vi vill försöka fylla.

Genom att till en början projektanställa två av TV4 Växjös erfarna medarbetare, en videoreporter och nyhetschefen, vill Smålandsposten dels säkra sitt TV-projekt. Men också föra in TV-kompetens i tidningshuset.

– Vi får kunskaper i huset som kan lära oss tidningsjournalister att göra TV. Det är något jag tror vi behöver lära oss. Jag hoppas att tidningsjournalisterna ska tycka att det är kul att ta med sig en kamera ut på jobb. Vi ser också hur till exempel en Iphonefilm vår reporter gjorde nyligen från ett SD-möte fick kopiöst många tittningar. Känslan av att vara på plats blir oslagbar med rörlig bild, säger Magnus Karlsson.

Hur tas satsningen emot bland dina medarbetare?
– Jag tycker mig märka att många tycker att det är roligt att man faktiskt kan satsa, i dessa tider av domedagsprofetior.

Fler avsnitt
Fler videos