Elisabeth Sandberg, ledamot i journalistklubbens styrelse på Skånska Dagbladet.

Skånskans klubb:
”Tråkigt men nödvändigt”

8 april, 2016

Journalistklubben på Skånska Dagbladet beklagar beslutet att gå ned i utgivningsfrekvens och minska personalstyrkan ytterligare, men ser det som nödvändigt.

Som Journalisten berättade i förmiddags kommer Skånska Dagbladet att gå ned i utgivning från sju till sex dagar i veckan från och med nästa år. Samtidigt genomförs ett sparpaket som kommer att innebära minskade personalkostnader om fem miljoner kronor.

Besparingen kommer att slå hårdast mot redaktionen, som kan förlora drygt fem tjänster av dagens cirka 40.

Elisabeth Sandberg, som sitter i journalistklubbens styrelse på Skånska Dagbladet och är arbetstagarrepresentant i bolagsstyrelsen, beklagar beslutet.

– Vi tycker att det är ett tråkigt beslut, men nödvändigt. Vi får inte budgeten att gå ihop, trots de besparingar som redan gjorts. Det var inget förvånande beslut, säger Elisabeth Sandberg.

Är minskad utgivning verkligen rätt väg att gå?
– Det vet vi ju inte än. Men det är svårt att se vad mer vi skulle kunna spara på. Vi har trängt ihop oss och hyr ut stora delar av fastigheten, vi har till och med slopat fredagskakan. Det här beslutet syftar till att garantera tidningens fortlevnad.

Kommer det att gå ut ett erbjudande om avgångsvederlag?
– Det verkar inte som att det är aktuellt just nu. Men vi har precis inlett förhandlingen med arbetsgivaren så inget är beslutat ännu.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies