Sju sägs upp på Sydsvenskan

1 februari, 2012

De centrala förhandlingarna på Sydsvenskan är avslutade. Sju personer sägs upp på redaktionen.

Sydsvenskan varslade om uppsägning av tio personer. De lokala förhandlingarna strandade snabbt, eftersom den lokala journalistklubben vägrade gå med på att upprätta en avtalsturlista med avsteg från Lagen om anställningsskydd (Las).

De centrala parterna förhandlade under tisdagskvällen och protokollet skrevs på i morse. Resultatet är att sju personer i stället för tio personer sägs upp. Ingen avvikelse från Las har gjorts.

– Vi har inte träffat någon överenskommelse om avtalsturlista. Uppsägningarna sker enligt Las. Det är tragiskt att sju personer sägs upp. Men det är klart att det bättre med sju uppsägningar än tio, säger Journalistförbundets förhandlare Johan Lif.

Hur kommer det sig att det blev färre uppsägningar?

– Ja, det är väl ett förhandlingsresultat helt enkelt, säger Johan Lif.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Hedvig ons, 2012-02-01 15:21
Skönt att det inte blev fler. Men tråkigt att det ens blev sju.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies