Självmordsbombare
slog till mot TV-station

17 maj, 2017

Självmordsbombare gick till attack mot en TV-station i Jalalabad i Afghanistan på onsdagen. Flera personer dog under den efterföljande eldstriden som pågick i tre timmar.

Statstelevisionens kontor i Jalalabad i östra Afghanistan angreps på onsdagen av fyra personer. En av dem sprängde sig själv vid ingången till byggnaden medan de tre andra tog sig in i huset och höll stånd mot säkerhetsstyrkor i nästan tre timmar.

Två av förövarna dödades och två lyckades fly, och eftersöks nu av polis. Fyra anställda vid TV-stationen samt två poliser dödades och 24 personer varav sju poliser skadades. IS har tagit på sig attacken. Det rapporterar New York Times.

Taggar: Afghanistan

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies