SJ-Nytt blev bästa personaltidning

6 maj, 2011

SJ-Nytt har utsetts till 2010 års bästa personaltidning och Årets nyskapare av Rim, Redaktörer interna medier.

SJ-nytt belönas med motiveringen: "Här får personalen ta plats och breda ut sig i både text och bild. Människorna står i centrum när stort och smått blandas om vartannat, i en snygg och genomarbetad form. SJ-Nytt signalerar en tydlig vilja att finnas till för sina läsare, inte minst genom att ta upp aktuella problem i ett företag det stormat kring."

SJ-Nytt fick också pris som Årets nyskapare vid Rims vårkonferens på torsdagen.

Övriga pristagare:

Bästa bildjournalistik: Lära Stockholm (Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad).

Bästa form: I Trafik (Trafikverket).

Språkpriset: Landstingstidningen (Norrbottens läns landsting).

Bästa krönika/ledare: Stjärnan (NCC).

Bästa reportage: Svensk polis (Rikspolisstyrelsen).

Modeföretaget Lindex vann den nya tävlingen Sveriges bästa intranät som arrangeras för första gången av Rim. Intranätet belönas främst för att det "stärker företagskulturen och innehåller många exempel på ett bra och ändamålsenligt redaktionellt innehåll". Apoteket AB, SEB och Wallensten fick hedersomnämnanden.

Rim är en oberoende förening för alla som arbetar med interna medier såväl inom privata företag som offentlig verksamhet och organisationer. Rim har omkring 200 redaktörer som medlemmar. Tävlingen om bästa personaltidning anordnas för 17e året i rad.

 

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies