Sex journalister får gå från LRF-tidningarna

17 maj, 2016

Nu är det klart att alla utom ett par journalister som jobbade på de fem LRF-tidningarna som såldes till Svenska Media hänger med till de nya ägarna. Samtidigt får sex journalister gå från LRF Media som nu har kvar fyra titlar. 

Bonnier köpte för ett antal veckor sedan Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin, Hembakat, Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria av LRF Media. De flesta av de 36 anställda valde då att följa med till Bonnier.

Strax efteråt kunde också Journalisten berätta att LRF-tidningarna Driva Eget, Härliga Hund, Jaktmarker & Fiskevatten, Minnenas Journal och Traktor Power också får nya ägare. De 14 som jobbade på tidningarna fick ett antal veckor på sig att bestämma sig för om de vill följa med till den nya ägaren Svenska Media. Nu är det klart att alla utom ett par stycken hänger med. 

Samtidigt får sex journalister gå när uppsägningsförhandlingarna avslutades på LRF i förra veckan. Under LRF finns nu fyra titlar kvar, Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL.

- Nu är vi runt 40 stycken kvar inom journalistavtalet, berättar Annika Boltegård, som sitter i styrelsen för journalistklubben på LRF Media.

Svenska Media Docu AB har kontor i Ljusdal och i Täby norr om Stockholm. De första månaderna kommer de fem tidningarna att produceras i lokaler som LFR äger till dess att Svenska Media hittar större lokaler.

Hur är stämningen på redaktionen efter turbulensen?

- Det är klart att det blir tomt här och tråkigt när vi förlorar en massa kollegor. Men för de flesta är det ändå frivilligt att de lämnar, och det finns ändå något lite positivt i det. Hade de inte lyckats sälja tidningarna så hade det kunnat bli betydligt fler som blivit uppsagda, säger Annika Boltegård.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies