Gå direkt till textinnehållet

SD ingick förlikning med fotograf

Sverigedemokraterna i Mölndal publicerade bilder på sin hemsida av den fotografen Jill Greenberg. Hon stämde SD. Nu har de nått en förlikning.

Jill Greenberg stämde Sverigedemokraterna i Mölndal på 300 000 kronor för upphovsrättsintrång i slutet av förra året efter att SD publicerat några av hennes bilder utan tillstånd.

Nu har parterna nått en förlikning, skriver svd.se.

”Jill Greenberg har, med hänvisning till att parterna har träffat en förlikning, återkallat sin talan och hemställt att målet avskrivs från vidare handläggning”, står det i ett protokoll från Stockholms tingsrätt. Målet har nu avskrivits.

Annons Annons

Hur mycket pengar som Jill Greenberg fått för att dra tillbaka stämningen framgår inte och advokatfirman Lindahl, som företräder Jill Greenberg, vill inte kommentera uppgörelsen.

Tobias Hellström, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Mölndal, säger till SvD att de aldrig har hanterat målet.

” Det enda jag vet är att de dragit tillbaka sin stämningsansökan.”

Sverigedemokraternas pressassistent Christian Krappedal bekräftar att stämningen har dragits tillbaka, men säger till SvD att han inte kan säga mer eftersom det finns en sekretessklausul i avtalet.

Det var 2014 som SD i Mölndal lade ut tre av Jill Greenbergs bilder på sin sajt arrangerade som en seriestrip med pratbugglor. Jill Greenbergs bilder kom från fotoserien ”End times” som föreställer gråtande barn.

Bilderna togs bort från sajten efter att Jill Greenberg uppmärksammat SD på bildstölden.

 

 

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos