Schibsted Sverige gör
högsta resultatet någonsin

19 februari, 2016

Schibsted Sverige visar upp ett starkt resultat för 2015 på 962 miljoner kronor. ”Våra digitala intäkter är nu över 60 procent, vilket är ett bevis på att vi leder utvecklingen”, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal. UPPDATERAD.

2015 redovisar Schibsted Sverige ett resultat på 962 miljoner kronor, vilket är deras högsta någonsin på. Året innan var resultatet 910 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 5 114 miljoner kronor, som kan jämföras med föregående år då den var 5 038 miljoner kronor.

”Det här är det högsta resultatet någonsin för Schibsted Sverige. Under året har vi utvecklat vårt digitala ekosystem och befäst vår ledande position på marknaden.”, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal i ett pressmeddelande.  

Det har också gått bra i fjärde kvartalet för företaget och det är den digitala tillväxten ligger bakom det goda resultatet säger Raoul Grünthal. Schibsted Sveriges redovisar ett resultat för Q4 2015 på 260 miljoner kronor och en omsättning på 1 352 miljoner kronor. 

För Svenska Dagbladet gick 2015 också bra.Under årets sista kvartal noterade SvD en tillväxt i intäkter med 2 miljoner, från 255 till 257 miljoner. 

"Våra onlineintäkter ökade med 28 procent under 2015 och med 33 procent under det fjärde kvartalet och detta är väldigt glädjande. Detta indikerar en fortsatt positiv trend och ger oss bra fart in i 2016. Denna gynnsamma tendens – i kombination med det faktum att den tidigare negativa utvecklingen för räckvidden i papperstidningen bromsat in rejält – är ett starkt bevis för att SvD:s flerkanalsstrategi fungerar, att vi verkligen möter läsarnas behov och att vi bygger lojalitet" säger SvD:s vd Gunilla Asker i ett pressmeddelande.

Aftonbladets omsättning minska där emot jämfört med 2014 års resultat på 2 019 miljoner kronor till 1 935 miljoner kronor för 2015. Däremot så ökade de digitala intäkterna från 699 miljoner 2014 kronor till 783 miljoner kronor 2015. Intäkterna i print minskar till 1 152 miljoner kronor, som går att jämföra med 1 320 miljoner kronor föregående år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies