FOTO: Tor Johnsson

Schibsted passerar en miljon digitala prenumeranter

16 september, 2021

Schibsteds nyhetsmedier i Sverige och Norge har nu passerat över en miljon digitala prenumeranter.

Aftonbladet och Svenska Dagbladet har tillsammans med Schibsteds norska tidningar, bland dem VG, Aftenposten, Bergens Tidende och Stavanger Aftenblad, passerat en miljon digitala prenumeranter, uppger Schibsted i ett pressmeddelande. Om även papperstidningarnas prenumeranter inkluderas är det totala antalet abonnenter närmare 1,5 miljoner.

Det var Aftonbladet Plus som markerade startskottet för betalda prenumerationer online i Skandinavien i september 2003.

– En viktig milstolpe, både för oss i Schibsted och för mediabranschen som helhet. Att intäkter från våra digitala användare skulle bli en av Schibsteds viktigaste intäktskällor var det få som trodde när vi startade, säger Siv Juvik Tveitnes, koncernchef för Schibsted News Media, i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies