Säpo vill ha seminarium med Utgivarna

31 januari, 2014

Säpo och Utgivarna planerar ett gemensamt seminarium om hot mot journalister. ”Det här visar verkligen att Säpo har tagit vår kritik på allvar”, säger Utgivarnas VD Jeanette Gustafsdotter (bilden).

I veckan kontaktades Utgivarna av Säpos generaldirektör Anders Thornberg för att följa upp förslaget på ett gemensamt utbildningsseminarium om hot mot journalister och mediehus.

”Samtalet var mycket positivt och det här visar verkligen att Säpo har tagit vår kritik på allvar. Ett gemensamt seminarium ligger helt rätt i tiden med ett hårdare debattklimat och valår. Jag ser fram emot löpande bra samtal och samarbete”, säger Utgivarnas VD Jeanette Gustafsdotter i en kommentar.

Det gemensamma seminariet är en följd av det möte organisationerna hade tidigare i år med anledning av den kritik Utgivarna riktade mot Säpo för hur man tidigare har hanterat hot mot journalister.

Seminariet är planerat att hållas tidigt i vår.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies