Sänkt avgift för inkomstförsäkringen

16 september, 2021

Avgiften till Journalistförbundets inkomstförsäkring sänks vid årsskiftet från 60 till 50 kronor per månad för de som har en månadsinkomst över taket i a-kassan på 33 000 kronor.

Förbundsstyrelsen har beslutat att sänka avgiften med tio kronor per månad med anledning av att färre medlemmar ansöker om ersättning ur försäkringen, jämfört med den prognos som togs fram för några år sedan, uppger Journalistförbundet.

Bland annat har försäkringen påverkats av regeringens beslut att höja inkomsttaket i a-kassan från 25 025 till 33 000 kronor, vilket resulterat i att fler medlemmar omfattats av a-kassans ersättningar.

För medlemmar som har en registrerad månadsinkomst under 33 000 kronor och har ett medlemskap i en a-kassa registrerat i vårt system, ligger avgiften till inkomstförskringen kvar på 15 kronor per månad. Förbundsstyrelsen beslutade förra året beslutade att den lägre avgiften för inkomstförsäkringen skulle följa inkomsttaket i a-kassan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies