Gå direkt till textinnehållet

Sanandaji sitter kvar efter extrastämma

Tidningen Bulletins styrelse valdes om och förslaget att likvidera bolaget röstades ned på extrastämman idag.

Idag på eftermiddagen hade tidningen Bulletin en extra bolagsstämma, efter krav från en av huvudägarna, Pontus Tholin. Som Journalisten berättat ville Tholin, som äger 38 procent av aktierna i Bulletin, få bort styrelseordföranden och medgrundaren Tino Sanandaji från bolaget. Sanandaji äger 27 procent av aktierna.

Stämman beslutade dock att återvälja sittande styrelse, ett beslut Tholin reserverade sig mot.

– Mitt huvudsyfte är inte att få bort ordförande, utan att försöka rädda bolaget från de amatörmässiga krafter vi sett, säger Pontus Tholin och exemplifierar bland annat med att en dömd trippelmördare anlitats av Bulletins vd.

Annons Annons

Varken ordförande eller revisor fanns på plats vid extrastämman, däremot hade Tino Sanandaji ett ombud närvarande.

– Men ingen från styrelsen fanns på plats och kunde berätta om den ekonomiska situationen. Det viktigaste beskedet idag är att styrelsen har beslutat att upprätta kontrollbalansräkningar. Att det därmed kommer att hållas en kontrollstämma i närtid, säger Pontus Tholin.

– Jag ser med förväntan fram emot kontrollstämman, för där tvingas man presentera exakt hur ekonomin ser ut. Jag är djupt bekymrad över Bulletins ekonomiska situation.

Styrelsens ordförande Tino Sanandaji delar inte oron:

– Styrelsen beslutade att för säkerhets skull upprätta en kontrollbalansräkning för några veckor sedan, den är inte klar men nära. Sedan beslutet fattades ser Bulletins ekonomi bättre ut, utan att föregå kontrollbalansräkningens slutresultat gissar jag att vårt egna kapital kommer att visa sig vara positivt med trygg marginal och att någon kontrollstämma följaktligen inte behövs, menar Tino Sanandaji.

På dagordningen för dagens extrastämma fanns också att likvidera bolaget, vilket också röstades ned.

– Den enda som röstade för Pontus Tholins förslag att likvidera Bulletin var Pontus Tholin själv, kommenterar Tino Sanandaji.

Pontus Tholin dementerar att han föreslagit likvidation av Bulletin.

– Självklart kan jag inte rösta för en likvidation av bolaget utan att först ha fått presenterat den ekonomiska situationen, vilket var själva huvudsyftet med att begära den extra stämman. Jag har efterfrågat denna information i mer än två månaders tid, men har fortfarande i dag inte fått den. Således röstade jag inte för en likvidation, utan reserverade mig mot beslutet att fortsatta som om inget har hänt.

Tino Sanandaji ser stämmans utfall som "odramatiskt":

– Det handlar om en enskild minoritetsägare som står isolerad utan stöd av någon annan ägare. Nu slipper våra journalister förlora jobbet en dag före jul.

Enligt Pontus Tholin är det försvårande att det på stämman rådde oenighet om hur röstlängden ser ut och vem som besitter rösträtten för den aktiepost om 18,8 procent som Paulina Neuding överlåtit till Dan Korn för en krona.

Fotnot: Artikeln är uppdaterad sedan Pontus Tholin i ett mejl dementerat att han föreslagit likvidation av Bulletin.

Fler avsnitt
Fler videos