SAC-topp ber Kajsa Ekis Ekman om ursäkt

14 oktober, 2022

DEBATT Tommy Sundvall, tidigare styrelseledamot i Arbetaren Tidnings AB och i SACs centralkommitté, ber Kajsa Ekis Ekman om ursäkt för hur hon behandlats efter att hon tillträtt som chefredaktör för Arbetaren.

Tommy Sundvall är en av de personer som hanterat situationen på Arbetaren efter att Kajsa Ekis Ekman tillträdde som tidningens chefredaktör. Han var ledamot i Arbetarens bolagsstyrelse och har fram till nyligen varit ledamot i SACs centralkommitté, som äger Arbetaren.

Nu berättar han i en debattartikel i Journalisten att han och flera andra förtroendevalda har valt att lämna sina uppdrag på grund av krisen på Arbetaren. Han ber samtidigt om ursäkt till Kajsa Ekis Ekman och skriver att beslutet att arbetsbefria Kajsa Ekis Ekman ”inte har med hennes idéer, förmåga att sköta arbetet eller hennes ambitioner med tidningen att göra”.

”Det är med en stor självkritisk hållning som jag ser vad våra pressade, framstressade och dåligt förberedda beslut ledde till. Som en följd av detta har Ekman, helt utan möjlighet att påverka situationen, fått sitt anseende skadat”, skriver Tommy Sundvall i debattartikeln.

Kajsa Ekis Ekmans kommenterar ursäkten: ”Vad bra, då kan jag väl få mitt jobb tillbaka?”, skriver hon i ett mejl till Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies