Valet 2018 bevakades intensivt av svenska medier. FOTO: Tor Johnsson

Så många tog del av valvakorna

13 september, 2018

Söndagens valvakor i Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4 drog miljonpublik.

Valvakorna blev kulmen på en mycket intensiv valbevakning med en rad enskilda utfrågningar, dueller och partiledardebatter i etermedierna.

TV4s valvaka sågs av 3,4 miljoner unika tittare och andelen i huvudmålgruppen 15-64 år ökade med 72 procent jämfört med 2014 års valvaka (siffrorna avser tittning mellan klockan 8 och 01).

Sveriges Radios valvakor drog sammanlagt runt 1,5 miljoner lyssnare, och trafiken på webb och i sociala medier var högre än vanligt, skriver vd Cilla Benkö i en bloggpost.

SVT1s valvaka nådde under söndagskvällen 4,4 miljoner tittare. SVTs nyhetstjänst med valkompassen hade 5,3 miljoner besök bara under valdagen, varav 2,9 miljoner unika webbläsare.

SVTs samlade valutbud nådde 73 procent av Sveriges befolkning via broadcast, skriver företaget.

Också TV4s samlade valbevakning hade mångmiljonpublik. Över 5,5 miljoner svenskar tog del av den, skriver företaget.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies