Gå direkt till textinnehållet

Så blir nya Journalisten

I morse trycktes det första numret av Journalisten för i år, och det första numret i det nya magasinsformatet. ”Det känns väldigt speciellt, men lite nervöst”, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Journalisten går från ett hybridformat till ett magasinsformat med tjockare papper och lägre utgivningsfrekvens i år. Klockan åtta i morse trycktes det första numret.

– Det känns väldigt speciellt, men lite nervöst. Fast jag känner mig egentligen helt trygg med omgörningen och innehållet, och att läsarna kommer att gilla det nya magasinet. Den blir väldigt snygg, säger Helena Giertta, chefredaktör och vd på Journalisten.

Vad är det som är nytt?
– Det läsarna kommer att märka är att nyhetssidorna inte finns kvar. Nyhetsarbetet sker nu helt på webben. Däremot kommer vi förstås att fortsätta att göra granskningar och fördjupningar till magasinet. Sen finns det några inslag som är nya i papperet, och vi kommer att göra en del fler förändringar under året. För redaktionen är den längre pressläggningen förstås något nytt att hantera. Det känns ovant.

Annons Annons

Vilka granskningar och fördjupningar kommer Journalisten att göra under våren?
– Det tänker jag förstås inte svara på nu, det får bli en överraskning. Men om man besvarar den enkät som vi skickat ut till alla medlemmar i Journalistförbundet kan man väl få en ledtråd om ett par av de saker vi vill titta närmare på under våren.

Fler avsnitt
Fler videos