Rutenberg blir Carrs
ersättare på NYT

10 februari, 2016

Jim Rutenberg ska fylla hålet efter den bortgångne David Carr som The New York Times mediekollumnist. Det har tagit nästan ett år att hitta en ersättare.

David Carr dog i februari förra året efter att han kollapsat inne på NYTs redaktion och fram tills nu har det inte funnits någon efterträdare. Det skriver The Guardian.

Jim Rutenberg är för tillfället politisk korrespondent för NYTs söndagsmagasin. Tidigare jobbade han på the New York Observer där han bevakade mediefrågor. Han har också varit NYTs korrespondent i Vita huset och jobbat som grävande reporter på tidningen.

I ett pressmeddelande från chefredaktör Dean Bacquet och ekonomiredaktör Dean Murphy beskrivs den långa jakten på en ersättare för Carr till den prestigefyllda posten som tidningens mediekollumnist som utmattande. Sökandet har skett både internt och externt.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies