Gå direkt till textinnehållet

Ringman lämnar Kvällsposten efter oenighet om uppdraget

Maria Rydhagen blir ny chefredaktör på Kvällsposten. Magnus Ringman väljer att att lämna eftersom uppdraget formulerats om av Expressens nya chefredaktör. UPPDATERAD

Kvällspostens redaktionschef Maria Rydhagen blir ny chefredaktör för tidningen.”I min värld är det här det finaste journalistjobb som finns”, säger hon i en kommentar.

I samma pressmeddelande heter det att Expressen och avgående chefredaktören Magnus Ringman gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar eftersom man haft ”olika uppfattningar om Kvällspostens utveckling”.

– Jag anställdes av Thomas Mattsson 2018, då formulerades uppdraget som chefredaktör på ett sätt. När vi nu med Klas Granström diskuterade utvecklingen framåt och uppdragets utformning kände jag att jag inte var rätt person längre, då var det naturligt att gå skilda vägar, säger Magnus Ringman.

Annons Annons

Vad i det nya uppdraget handlar det om?
–  Uppdraget går mer och mer mot att jobba från dag till dag, och mindre av den klassiska chefredaktörsrollen, att ta hela tidningen och dess utveckling framåt. Men exakt i detalj vad det handlar om vill jag inte gå in på, av hänsyn till min efterträdare, säger Magnus Ringman.

– Det är helt enkelt inte samma uppdrag som det var, men det finns egentligen ingen dramatik i det.

Klas Granström, Expressens chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen, GT och Kvällsposten, säger till Journalisten att hans bild inte  är att uppdraget har förändrats.

– Däremot har jag och Magnus Ringman olika syn på Kvällspostens framtida utveckling, säger Granström.

I ett pressmeddelande tackar Klas Granström för Magnus Ringmans insatser och engagemang, och lyfter fram den nya chefredaktören:

”Med Maria Rydhagens kunskap, lokala förankring och analytiska arbetssätt kommer Kvällsposten att ta ytterligare kliv framåt och fortsätta utveckla både det snabba nyhetsarbetet och de samhällsreportage som har blivit Kvällspostens kännetecken”, säger Klas Granström.

Fler avsnitt
Fler videos