Riksdagsbiblioteket försvarar tidskriftsutrensning

8 februari, 2012

Riksdagsledamöter och medarbetare kan ta del av information från bland annat arbetslivsområdet via en mediebevakningstjänst, skriver Riksdagsbibliotekets överbibliotekarie i ett svar till de 19 chefredaktörer som protesterat mot att biblioteket rensat bort fackliga tidskrifter från sin hyllor.

"Under 2010 och 2011 har biblioteket gjort användarundersökningar som visat att ett antal tidskrifter, däribland ett par fackliga, inte har rörts från sin hylla någon gång under sammanlagt sex månader. Dessa tidskrifter har därför tagits bort", skriver överbibliotekare Gunilla Lilie Bauer.

Läs hela svaret här.

Läs debattartikeln om kritiken mot riksdagsbiblioteket här.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies