Riks-programledare publicerade video på Strandhälls hus

3 december, 2021

En programledare för SDs mediekanal Riks har publicerat en drönarvideo på Twitter över Annika Strandhälls hus. Efter kritiken har programledaren raderat inlägget och bett om ursäkt.

I Inlägget skriver programledaren Rebecka Fallenkvist ”En engagerad tittare skickade detta till mig: Strandhälls lyxbad som hon vägrade betala påfyllningsfakturan för”, skriver Aftonbladet.

Inlägget kommer ett par dagar efter att Riks har publicerat flera inslag om Strandhälls betalningsförelägganden hos Kronofogden, bland annat en video där Fallenkvist ironiserar över händelsen och låtsas att hon anmäler Strandhäll till Lyxfällan.

I ett eget inlägg svarar Annika Strandhäll på händelsen: 

I ett meddelande till Aftonbladet skriver Strandhäll också att hon och hennes familj länge levt under hotbild.

Även KDs Ebba Busch menar att Riks-programledaren har gått för långt.

Rebecka Fallenkvist har alltså tagit bort inlägget efter kritiken. I ett nytt inlägg på Twitter kommenterar hon saken: 

Dick Erixon, ansvarig utgivare för Riks, menar att de inte har publicerat någon video på huset. Däremot har han godkänt att en bild på ministerns hus publiceras.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies