Gå direkt till textinnehållet

Resumé klandras

Pressens opinionsnämnd, PON, klandrar Resumé för att ha brutit mot god publicisitisk sed när tidningens chefredaktör Viggo Cavling i en artikel påstod att Bengt Westerberg gjort sig skyldig till skyddande av brottsling.

Det var den 29 april som Viggo Cavling i sin ledare skrev om att Bengt Westerberg gjort sig skyldig till skyddande av brottsling som styrelseordförande för Röda Korset. Det handlade om affären kring Johan af Donner, kommunkationschef på Röda Korset, som då anmälts för förskingring.

Därefter fick Bengt Westerberg in ett genmäle. Samtidigt publicerades nya uppgifter som pekade ut Bengt Westerbeg för att bland annat ha försökt att mörka kommunikationschefens brott.

Bengt Westerberg anmälde tidnignens publiceringar till PO. Tidningen svarade att det som skrivits var sant och relevant. 

Annons Annons

PO och PON konstaterar i sina utlåtanden att  Bengt Westerberg är en av Sveriges mest offentliga personer. Men när faktaunderlaget visar att Resumés anataganden var fel menar PON att Resumé ska klandras.

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos