Reporter på Laholms tidning aktiv moderat

13 mars, 2018

Inhoppande reportern på Laholms tidning är också aktiv lokal moderatpolitiker. Så sent som i lördags bevakade han M i Laholm.

Hallandsposten var först med att berätta om den erfarna reportern Anders Davidsson, som också står på elfte plats för Moderaterna till årets kommunval, vilket han inte dolt för sin arbetsgivare.

Enligt SVT Nyheter Halland har Davidsson sedan ett drygt år tillbaka jobbat som inhoppande reporter på Laholms tidning. Kommunpolitik hör till hans bevakningsområden. Senast i lördags skrev han om M i Halland.

Laholms tidnings publisher Lars Bernfalk säger till SVT Nyheter Halland att han inte tror att Anders Davidssons politiska engagemang skadar LTs trovärdighet.

"Jag håller med om att det i grunden inte är en bra situation. Samtidigt är han en jätteduktig kommunreporter och kunnig inom det området", säger Lars Bernfalk.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Henry Carlsson ons, 2018-03-14 10:09
Jag har tidigare trott att facktidningen Journalisten kontrollerar fakta innan man skriver, alltså normal journalistiskt beteende. Den nämnde Davidsson är kommunpolitiker i Ängelholm och hoppar in som reporter på Laholms Tidning där han ibland bevakar deras kommunala politik. Hade han gjort detsamma i Ängelholm hade det varit en helt annan femma. Dessutom har han även tagit negativa saker om M i Laholm. Det hela borde tas upp som en mer övergripande debatt i Journalisten, nämligen "får man vara politiskt öppet aktiv som journalist"

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies