Gå direkt till textinnehållet

Reporter flyttad efter bråk på fotbollsplan

I väntan på prövning i Arbetsdomstolen har en reporter på Blekinge Läns Tidning omplacerats från Karlshamn till Karlskrona. Tidningsledningen hävdar att reportern har samarbetssvårigheter.

I väntan på prövning i Arbetsdomstolen har en reporter på Blekinge Läns Tidning omplacerats från Karlshamn till Karlskrona. Tidningsledningen hävdar att reportern har samarbetssvårigheter.

Oenigheten startade efter en fotbollsmatch 2005, där landslagsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson påstods ha skällt på domaren tillsammans med reportern.

I väntan på prövning i Arbetsdomstolen har en reporter på Blekinge Läns Tidning omplacerats från Karlshamn till Karlskrona. Tidningsledningen hävdar att reportern har samarbetssvårigheter.Reportern säger att han inte bråkade utan bara gjorde någon enstaka inflikning i form av en kort rekommendation till domaren:

– Jag var inte inne på plan och skrek till domaren. I samband med ”Chippens” dispyt sade jag till domaren att han borde lyssna på ”Chippens” åsikter. Han spelar nämligen i det svenska fotbollslandslaget, säger reportern.

Enligt reportern ledde incidenten till att han omplacerats till Karlskrona, med 18 mils pendling varje arbetsdag. Han är också besviken över att han stängts av från uppgifter på sportredaktionen och att tidningens sportchef skrivit en krönika, där reportern kland–ras för sina kommentarer till domaren.

Enligt reportern är chefens kritik av honom osaklig. Han har varit sjukskriven och framhåller, med stöd av journalistklubben, att hans anställningskontrakt inbegriper placering i Karlshamn. Det är denna fråga som nu ska drivas i AD.

BLTs ansvarige utgivare Kerstin Johansson menar, liksom tidningens sportchef Jonny Samuelsson, att problematiken inte har att göra med incidenten 2005:

– Det handlar om samarbetsproblem. Vi fann det bäst att omplacera honom.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos