Gå direkt till textinnehållet

Rekordökning på Journalistens sajt

Antalet besökare på Journalistens sajt ökade med 50 procent under sommarmånaderna jämfört med förra sommaren.

Sedan midsommarhelgen har Journalisten.se fått 153 000 besökare. Under sommarmånaderna 2014 var antalet besökare 102 000, vilket innebär en ökning med 50 procent.

– Det känns otroligt roligt att vi uppmärksammas och blir en viktigare röst, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Sommarläsningen är naturligt lägre på sajten. Under våren låg antalet besökare i snitt på strax över 100 000 per månad, vilket i sin tur är en generell kraftig ökning jämfört med våren 2014.

Annons Annons

– Vi har haft några kraftiga toppar under sommaren. Andreas Ekströms krönika om högervridningen på ledarredaktionerna blev mycket läst. Även DNs chefredaktör Peter Wolodarskis flykt från våra frågor om frysboxen som vi hade rörlig bild på drog många besökare. Men det som är glädjande är att vi har en hög basläsning och en stabil ökning över tid, säger Helena Giertta.

Vad beror det på?
– Jag hoppas att det beror på att allt fler tycker att vi gör bra journalistik. Jag tror också att vårt nya nyhetsbrev får fler att gå in på sajten. De områden vi bevakar intresserar också fler. Ekonomiskt innebär det förmodligen att vi kommer att kunna få in mer annonspengar från vår sajt. Vi har sålt mer annonser den här sommaren än förra, men det går inte att säga att det beror på den ökade läsningen.

Fler avsnitt
Fler videos