FOTO: Tor Johnsson

Regeringen vill se över villkoren för kommersiell radio

21 september, 2021

Myndigheten för press radio och tv har fått i uppdrag av regeringen att se över villkoren för kommersiell radio på längre sikt.

Myndigheten ska analysera behovet av eventuella förändringar i regelverket för tillståndsgivningen, skriver de i ett pressmeddelande. 

– Vi välkomnar uppdraget då ett brett utbud och mångfald i radion är viktigt för demokratin. Vi ser fram emot att ha en dialog med aktörerna om hur vi kan ge goda förutsättningar för en långsiktigt hållbar kommersiell radioverksamhet, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör för MPRT, i en kommentar. 

Myndigheten har tidigare lämnat förslag om att tillståndsperioderna för såväl digital som analog kommersiell radio ska löpa ut 2026. 

Dessa förslag, som har remitterats och nu bereds i Regeringskansliet, ska vara en utgångspunkt för arbetet. 

I uppdraget ingår även att göra en kartläggning och analys av digitalradioutvecklingen i Europa sedan 2016 och av marknaden för digitalradio i Sverige.

Uppdraget ska redovisas senast 21 december 2022.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies