Regeringen vill gå vidare med sänkt digitalmoms

28 maj, 2018

Om EU-länderna inte kommer överens i frågan senast på midsommarafton så lovar finansministern att Sverige själv ska gå vidare med sänkt digitalmoms.

SR Ekot rapporterar att mötet mellan EUs finansministrar i fredags inte lyckades nå en överenskommelse om en gemensam linje i frågan om teknikneutral moms på pappers- och digitala tidningar.

”Det här måste lösa sig, Jag var väldigt tydlig från den svenska regeringens sida om att vi tycker att det här är en viktig fråga, att ha högkvalitativ journalistik som kan granska politikerna”, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Ekot.

Hon säger också att Sverige kommer att gå vidare på egen hand, oklart hur, om en överenskommelse inte nås vid nästa EU-toppmöte på midsommarafton.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies