”Rapportera inte om slarviga inlägg publicerade två på natten”

18 september, 2018

DEBATT Sluta intervjua fulla kändisar, uppmanar samhällsanalytikern och före detta journalisten Carlos Rojas sina ex-kollegor.

”Som före detta journalist och före detta missbrukare är det ibland smärtsamt tydligt i rapporteringen från något spektakulärt någon offentlig person gjort: det finns sannolikt ett missbruk med i bilden. Jag vet inte varför journalister ibland är oförsiktiga med detta. Om det är sökandet efter rubriker som rationaliserar exploaterandet av personen ifråga, utan att tänka att denna skulle kunna behöva hjälp hellre än en löpsedel eller ett mittuppslag”, skriver Carlos Rojas i ett debattinlägg i Journalisten.

Läs hela texten här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies