Gå direkt till textinnehållet

”Qviberg en ovärdig medieägare”

Mediernas avslöjande om hur finansmannen och Metroägaren Mats Qviberg ringt upp och skällt ut SvDs mediekrönikör Malin Ekman väcker reaktioner.

Journalisten skrev i förra veckan om det öppna bråket mellan Svenska Dagbladet och Qviberg, efter Custos-VDn Christen Ager-Hanssen i en debattartikel hävdat  att tidningens reporter Malin Ekman varit partisk och ensidig i sin rapportering om Custos köp av Metro och Realtid.

I lördags rapporterade Medierna i P1 om konflikten, och spelade upp inspelade samtal från en uppretad Mats Qviberg till Malin Ekman.

Dagens Nyheters redaktionella utvecklingschef och mediekrönikör Martin Jönsson skriver i en kommentar att agerandet tyvärr inte överraskar:

Det är i linje med hur Qviberg brukar göra. Han vill skrämma till tystnad. Han vill att de reportrar som ställt kritiska frågor och skrivit kritiska kommenterar ska sluta med det, eftersom kostnaden är alltför hög.

Så gör kanske en finansman. Men så kan inte en medieägare eller någon som på något sätt förknippas med publicistisk verksamhet göra.

Fler avsnitt
Fler videos