Gå direkt till textinnehållet

Publicistklubben startar ett mentorsprogram

För att hålla liv i samtalet om den goda publicistiken startar PK ett mentorsprogram. Journalister som Marianne Rundström, SVT, och Negra Efendic, SvD, finns bland mentorerna kan Journalisten redan nu avslöja.

PK kommer att välja ut några talangfulla unga journalister som ska paras ihop med en äldre, erfaren publicist eller journalist.

Bland mentorspersoneran finns alltså namn som Negra Efendic, senaste årets vinnare av Stora journalistpriset i kategorin årets berättare. Christina Jutterström, tidigare chefredaktör på Dagens Nyheter och Expressen, kommer att vara med och leda programmet tillsammans med Publicistklubbens styrelse.

– Vi ser det som en del i vårt arbete för att hålla liv i samtalet om den goda publicistiken. Journalistik är ett hantverk som man lär sig genom att utöva det, samtidigt som det är en bransch i snabb förändring, därför tror vi att det behövs fler möten mellan de unga och de mer erfarna i branschen, skriver Ida Ölmestad, tf biträdande kulturchef vid Expressen i ett mejl till Journalisten. 

Annons Annons

 

Fler avsnitt
Fler videos