Publicerad insändare
gick över gränsen

28 mars, 2012

PON-beslut Eskilstuna-Kuriren med Strengnes Tidning publicerade en insändare som innehöll skarp kritik mot en lokal debattör. Mannen namngavs inte, men PON anser att han lätt kan identifieras och klandrar tidningen.

I insändaren som publicerades sommaren 2011 i både papper och webb riktade skribenten skarp kritik mot en bloggande debattör. Han skrev bland annat att mannen "visar tydligt att han mår psykiskt dåligt".

Mannen namngavs inte i insändaren. Men insändarskribenten hade bara några månader tidigare kritiserat honom i en annan insändare, där han namngavs (och som friats av PO). Dessutom stämde få i det lokala samhället in på beskrivningen som gavs i insändaren, argumenterade han i sin anmälan till PO.

Mannen berättade också att han kontaktats av människor på gatan som uttryckt sin sympati efter insändaren och att besökssiffrorna på hans blogg skjutit i höjden efter den.

PO delar mannens uppfattning att han kunnat identifierats och kritiserar Eskilstuna-Kuriren med Strengnes Tidning. PON instämmer i POs bedömning och klandrar tidningen för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
PON-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies