Psykologjournal lämnades ut till journalist

29 februari, 2012

Skolnämnden i Mörbylånga får kritik av JO efter att ha lämnat ut en journal från en skolpsykolog utan att ha gjort en sekretessprövning.

En mamma i Mörbylånga kommun anmälde till barn- och elevombudet att hennes dotter utsatts för kränkningar i skolan. När en journalist vände sig till kommunen för att ta del av kommunens svar i ärendet fick journalisten inte bara ut yttrandet, utan även utdrag ur en skolpsykologjournal som hade skickats in tillsammans med anmälan.

Kommunen förklarar det hela som ett misstag, där den tunna journalen hade hakats fast vid ett annat dokument. Men JO, Justitieombudsmannen, ser inte med blida ögon på det inträffade, utan riktar kritik mot kommunen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies