Professor blir ny
ordförande för VK-Media

9 februari, 2016

Umeå-professorn Agneta Marell föreslås som ny ordförande i styrelsen för Västerbotten-Kuriren Media. Hon efterträder Kenth Bergström.

Styrelsen i Stiftelsen VK-Press föreslår Agneta Marell som ny ordförande i styrelsen för VK-Media. Hon är professor i företagsekonomi vid Umeå universitet. Hon är också ledamot av styrelsen för VK-Media sedan 2013. Agneta Marell efterträder Kenth Bergström som suttit på ordförandeposten de senaste tio åren.

”Jag ser fram emot ett fortsatt arbete i bolagsstyrelsen. VK har en engagerad och driven ledning, som skapar förutsättningar för att möta marknadens nya krav,” säger Agneta Marell i ett pressmeddelande.

Utöver Agneta Marell befordran så föreslås också Bengt Ottosson som ny ledamot i bolagsstyrelsen. Han har tidigare bland annat varit verkställande direktör för Expressen mellan 2001 och 2014.

Beslutet fattas i april då valet av ordförande och nya ledarmoter sker i samband med VK-Medias bolagsstämma.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies