Gå direkt till textinnehållet

PP Pension-miss kan försena skatteåterbäring

Mediebranschens försäkringsbolag PP Pension har missat att skicka in 107 personers kontrolluppgift till Skatteverket för det avdragsgilla pensionssparandet.

Av okänd anledning gick inte en mindre del av PP Pensions fil med kontrolluppgifter till Skatteverket igenom tidigare i år.

PP Pensions VD Kjell Norling beklagar att kunderna inte fått sina kontrolluppgifter i tid. Bolaget skickade först nyligen de saknade uppgifterna till Skatteverket.

De kunder som berörs har fått brev med information och instruktion om hur de kan göra rättelse om de skickat in sin deklaration. 

Annons Annons

– Vi ser allvarligt på detta och har vidtagit åtgärder så att det inte kan hända igen, menar Kjell Norling.

Johan Schauman på Skatteverket konstaterar att myndigheten behöver göra en omprövning som kräver manuell hantering i de fall de drabbade redan hunnit få sitt slutskattebesked.

– Och just nu är det ett ganska hårt tryck i inkomstdeklarationen, så det kan ta lite längre tid. Man får vänta på en eventuell skatteåterbäring till augusti i stället för att få dem nu i juni, säger han.

Marita Linghmert på PP Pension betonar att företaget skickat med en instruktion om att hur man begär omprövning.

– Vi vet också att många frilansar skjuter fram sin deklaration. Jag har pratat med flera kunder som skjutit upp det till den 14 juni. De kommer att själva kunna göra avdraget eftersom uppgifterna nu är inskickade, säger hon.

Fler avsnitt
Fler videos