Fouad Youcefi programleder Politikbyrån i SVT och Maggie Strömberg, Annie Reuterskiöld och Torbjörn Nilsson snackar politik i SvDs podd Politiken. Foto: Marco Nilson/SVT, SvD FOTO: Marco Nilson/SVT, SvD

Politiska nördsatsningar på SVT och SvD

15 april, 2021

Fouad Youcefi leder SVTs nya program Politikbyrån som ”nördar ner sig i svensk politik” och Svenska Dagbladet startar podden Politiken, med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson, med samma ärende.

Den 5 maj är det premiär för det nya programmet Politikbyrån i SVT, med Fouad Youcefi som programledare. Politikbyrån är ”ett nördigt program om svensk inrikespolitik” som ska förklara vad som ligger bakom politikernas och partiernas utspel.

Fouad Youcefi bevakade under 2020 USA-valet och coronapandemin på plats i USA för SVT.

– Det kan verka som en rejäl omställning att gå från att bevaka ett av de mest dramatiska åren i USAs moderna historia till att låsa in sig själv i en studio för att snacka svensk politik. Men det är det inte. Det svenska politiska landskapet är inne i en dramatisk förändring, och bakom varje ord från politikerna finns en tanke, en strategi, och ofta en risk. Jag ser fram emot att med Politikbyrån skapa en större förståelse för både sakfrågorna och för varför politikerna agerar som de gör, säger Fouad Youcefi, i en kommentar.

Samtidigt nördsatsar även Svenska Dagbladet på politik, genom den nystartade veckopodden Politiken, med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson.

– Man får höra om det som händer i partierna, det de kanske inte själva vill skryta med på presskonferenser och på sina instragramkonton, som vi får reda på genom våra källkontakter. Här får man allt bonusmaterial. Och att man med hjälp av oss kan läsa av det politiska läget: Varför partier och folkvalda agerar som de gör, säger Maggie Strömberg i en kommentar.

Annie Reuterskiöld och Maggie Strömberg var tidigare mångåriga medverkande i Sveriges Radios Det politiska spelet, och Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson var med och startade Expressens Verkställande utskottet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies