Polisen varnar journalister för kommande attacker

13 maj, 2020

En paramilitärisk grupp planerar attacker mot journalister på Nordirland, enligt polisen.

Det var den 8 maj som Belfastpolisen berättade för flera journalister på tidningarna Sunday Life och Sunday World att den pro-brittiska paramiitära gruppen South East Antrim Ulster Defence Association planerar attacker mot journalister i landet. Det skriver BBC och Irish Times.

Rapporterna talar ingenting om när eller hur många journaliser som blev varnade av polisen.

Enligt Irish Times riktar sig hotet mot journaliser som bevakat den paramilitära gruppen och mord som misstänks vara utförda av gruppen.

CPJ fördömer hoten i en artikel på sin sajt och uppmanar polisen att utreda saken.

Uppgifterna om nya hot kommer ganska precis ett år efter att journalisten Lyra McKee sköts till döds medan hon rapporterade om strider mellan polisen och upprorsmakare i staden Londonderry, skriver CPJ.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies