Polisen för långsamma med att lämna ut uppgifter till SVT

14 september, 2018

Justitieombudsmannen kritiserar Polisen för att man tagit för lång tid på sig att lämna ut uppgifter om en dataintrångshärva till SVT Nyheter.

I höstas granskade SVT Nyheter polisutredningen kring ett dataintrång i Malmö, där hundratals företag, myndigheter och organisationer utsatts. Granskningen visade att många drabbade var ovetande om att de blivit utsatta.

SVT Nyheter begärde under granskningen ut flera uppgifter från Polisen, men svaren dröjde i fyra dagar och SVTs reporter valde då att JO-anmäla myndigheten. Nu har JO alltså valt att kritisera Polisen för fördröjningen.

Polismyndigheten har i yttrande till JO beklagat det inträffade. Det rapporterar SVT Nyheter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies