Polis attackerade
journalister i Hongkong

10 februari, 2016

Journalister attackerades av polis när de bevakade de upplopp i Hongkong som följde demonstrationer under det kinesiska nyåret. Det rapporterar IFJ. 

Flera journalister drabbades av våld under de upplopp som inträffade samband med demonstrationer under det kinesiska nyåret i Hongkong i Mong Kok. International Federation of Journalists, IFJ, och Hong Kong Journalists Association, HKJA, fördömer attackerna och kräver att en utredning för att hitta de skyldiga påbörjas.

IFJ rapporterar att det journalisterna attackerats av både polis och demonstranter. Polisen har inte svarat på frågor om varför journalisterna attackerades av polisen.

”Vi uppmanar de styrande i Hongkong att genast vidta åtgärder för att utbilda polis och allmänhet i vilka rättigheter journalister och medier har,” säger IFJs asienkontor i ett uttalande.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies