Gå direkt till textinnehållet

Podd: ”Ganska anmärkningsvärt av Söderberg-Nauclér”

I Journalistenpodden avsnitt 72 ringer Helena Giertta upp Medieombudsmannen Ola Sigvardsson som flyttat till sitt hus i Skåne under coronakarantänen.

De tar bland annat upp reaktionerna på Jonatan Unges Aftonbladetkrönika om Stockholmsföraktet i Skåne – och kommer fram till att man måste få fortsätta skämta med folk även under en samhällskris som den pågående.

Giertta och Sigvardsson diskuterar också KI-professorn Cecilia Söderberg-Nauclérs anklagelse om att Aftonbladet ägnat sig åt sensationsjournalistik om att hon krävt statsepidemiologen Anders Tegnells avgång.

Annons Annons

I det ljudklipp på Soundcloud som Aftonbladet lagt upp framgår att Cecilia Söderberg-Nauclér svarar jakande när reportern frågar om Tegnell bör avgå.

– Det kan finnas problem i att en reporter lockar fram något ur en intervjuperson, om man pressar för hårt. Men här hör man att Söderberg-Nauclér betonar det som följer på frågan från reportern. Så det är ganska anmärkningsvärt att hon valde att kritisera publiceringen, menar Ola Sigvardsson i podden.

Giertta och Sigvardsson berömmer också mediebevakningen av coronapandemin hittills, och frågar sig huruvida Kanal 5 kommer att sända första säsongen av svenska Top Gear, trots Adam Alsings tragiska bortgång. Etiskt avgörande är familjens inställning, konstaterar Ola Sigvardsson

– Jag tror att vi kommer få se den här serien. Jag hoppas att hans anhöriga tycker att det är okej, säger Helena Giertta.

Fler avsnitt
Fler videos