PO ska kunna klandra tweets

25 juli, 2013

Pressombudsmannen Ola Sigvardsson uppger att nya regler som väntas klubbas i höst ska göra det möjligt för PO att granska sociala medier.

Det är SVT som rapporterar om förslaget som innebär att medierna måste ta ett större etiskt ansvar för sina plattformar på sociala medier.

Tidningarnas Facebooksidor eller Twitterkonton granskas i dag inte av PO. Ola Sigvardsson har drivit frågan att sociala medier som är kopplade till tidningarna också ska kunna granskas inom ramen för det pressetiska systemet, något som Journalisten berättade om i en artikel 2011.

Då sade Ola Sigvardsson till Journalisten att han även ansåg att ansvariga utgivare ska kunna hållas ansvariga för innehållet på anställdas privata Facebook- och Twitterkonton, om journalisterna använder dem för att diskutera eller upplysa om saker som rör det redaktionella arbetet.

UPPDATERING: Läs PO Ola Sigvardssons svar om journalisternas privata konton här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies