Patrik Oksanen på Hudikvalls Tidning. FOTO: Privat

Patrik Oksanen slutar som politisk redaktör

11 oktober, 2019

Hudiksvalls Tidnings politiska redaktör Patrik Oksanen gör sin sista dag på jobbet idag. Ett beslut som växt fram under en tid, uppger han.

– Man kommer ibland till sådana tillfällen i livet då man tycker att det är dags att göra någonting annat och ändra sina prioriteringar, säger Patrik Oksanen, till Journalisten.

Vet du vad du ska göra?

– Det får vi återkomma till. Men det blir väl lite mer tid till att skriva lite längre saker under en period, så får vi se vad det blir sedan.

Att beslutet skulle vara kopplat till ett hårt debattklimat och hat eller hot är inget han vill konfirmera.

– Jag nöjer mig med att säga att det är en helhetsbedömning.

– Vi har pratat om det här på tidningen under en period så det är inte något plötsligt infall jag har fått.

Hur har reaktionerna varit på tidningen?

– Det är som i alla avsked, det är alltid en sorg i att lämna människor som man uppskattar. I alla uppbrott och förändringar finns det ju både energi och sorg, men ibland måste man kunna landa i att man behöver gå vidare för att kunna utvecklas som människa och ha kvar energi och nyfikenhet. När man känner att man inte har det så bör man fundera på vad man gör och varför. Det är inte konstigare än så.

– Jag kommer nog att finnas med i debatten i en eller annan form, jag stänger inte ner mina sociala medier-konton, säger Patrik Oksanen.

På sajten helahälsingland.se kan man idag läsa hans sista text som politisk redaktör, där han citerar Paul Ankas ”My way”, och kopplar ihop sångtexten med sina år som politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies