Patrik Hadenius lämnar
Forskning & Framsteg

11 oktober, 2017

VDn och chefredaktören på Forskning & Framsteg, Språktidningen och Modern Psykologi lämnar sin post.

Patrik Hadenius är ägare, grundare och chefredaktör på Språktidningen och Modern Psykologi, som tillsammans med Modern Filosofi och Populär arkeologi ligger i förlaget Vetenskapsmedia. Han är också chefredaktör och VD för stiftelseägda Forskning & Framsteg.

Nu lämnar han allt.

Varför då?
– För att det är ett bra tillfälle. Upplagor och ekonomi är ganska stabila just nu, vi har genomfört de saker jag tänkt och vi har velat tillsammans. Jag har gjort det här i tio år, nu är det dags för någon ny att ta vid och för mig att gå vidare. Ett sådant beslut ska man fatta när det inte är kris, säger Patrik Hadenius.
 
Vad går du till i stället?
– Jag har inget att gå till just nu, jag lämnar bara. Jag har idéer om vad jag skulle kunna göra, men försöker att inte fokusera på dem.

Försäljningen av Vetenskapsmedia är inte genomförd.

– Det finns några intressenter. Men det vi börjar med är att rekrytera en VD och chefredaktör till Forskning & Framsteg. När man ser vem eller vilka det blir kan man forma resten. Är det någon som är som jag, som också vill gå in i Vetenskapsmedia, eller är det någon som bara fokuserar på F&F? Man måste börja i någon ända.

Du personifierar i hög grad de här titlarna. Hur tror du det kommer att gå utan dig?
– Jättebra. Kortsiktigt kan det säkert bli lite turbulent, men långsiktigt tror jag att det är bra att det kommer en ny person med nya visioner och idéer.
 
Blir du kvar inom journalistiken?
– Absolut.
 
De elva journalisttjänsterna på F&F och Vetenskapsmedia ska inte påverkas av Hadenius sorti.
 
– Stiftelsen Forskning & Framsteg uttrycker ett starkt stöd för det här samarbetet och förlaget som vi har byggt upp, som består av både F&F och Vetenskapsmedia. Det är grundmurat. Och F&F har rekryterat nya journalister på senare tid, vi står stabilt skulle jag säga.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies