Påstående om twittrande M-kandidat klandras

4 oktober, 2019

MEN-beslut Karlskoga tidning och nwt.se hade för svaga belägg för att en twittrande M-kandidat hade skrivit invandrarfientliga inlägg. De klandras därför av Pressens opionsnämnd.

Tidningarna skrev om en kandidat för Moderaterna som hade hoppat av sin kandidatur. Orsaken till avhoppet påstods vara att hon fått kritik av partiet för invandarfientliga inlägg.

Under pseudonym hade hon enligt artikeln skrivit och delat inlägg som var främlingsfientliga. I artikeln påstods hon också ha hoppats att SD skulle bli stora.  

Den före detta M-kandidaten anmälde nwt.se och Karlskoga tidning för att ha spridit lögner om henne och menade att hennes inlägg inte varit invandrarfientliga eller islamofobiska utan systemkritiska.

PO har inget att invända emot att anmälaren namngivits. Däremot menar PO att det är problematiskt att sajten och tidningen inte publicerar underlag för sina påståenden om anmälaren. Eftersom det är ”klandervärda uppgifter som skadat NN på ett oförsvarligt sätt”.

Nämnden delar POs uppfattning och klandrar de båda tidningarna.

MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies